Paplicious – herfstige zomerpap

Het is weliswaar volgens de kalender zomer, maar de temperaturen en de luchten zijn er niet echt naar. Een beetje herfstig voelt het. Om toch de zomerse warmte te voelen heb ik dit ontbijtpapje daarop afgestemd: aardbeien, heerlijk zomers fruit, maar wel met gember voor de nodige warmte. En wat geroosterde amandelblaadjes voor de nodige vetten. Als het nou ineens toch heel erg warm gaat worden, laat dan de gember weg en gebruik kokosmelk in plaats van rijstemelk en wat geraspte kokos in plaats van amandelen om het af te maken. Dat is lekker licht en verkoelend.
Je kunt natuurlijk ook zelf eindeloos variëren en spelen met de hoeveelheden en de kruiden die je gebruikt, al naar gelang waar je behoefte aan hebt. De hoeveelheden zijn voor 1 persoon.

30 gram havermout (ca. 3 eetlepels)
100 ml water
100 ml rijstemelk
1 eetlepel verse gember in kleine stukjes
1/2 theelepel kurkuma
2 kardemonpeulen
1/2 theelepel vanillepoeder of een stukje vanilleschoot
5 aardbeien in stukjes
1 eetlepel amandelschaafsel (in een droge pan geroosterd)
Eventueel wat ahorn siroop of een beetje rietsuiker voor extra zoetigheid

Doe de havermout met water, rijstemelk, gember, kurkuma, kardemon en vanillepoeder in een pannetje en laat het zachtjes 5-10 minuten koken. Doe op het einde de aardbeien erbij en laat het nog met het vuur uit een paar minuten staan. Doe de pap in een kommetje en strooi de amandelen erover.

NJOY!

Heb je zelf nog lekkere paptips die je wilt delen?

 

Leave a Comment