Paplicious – September papje met pruimen

Het is volop pruimentijd en de dagen worden weer korter. De herfst en winter zijn de maanden bij uitsteek voor een warm en voedend ontbijt. Dus we gaan weer aan de pap.

Hier een recept met pruimen.

30 gram havermout (of speltvlokken)
2-4 pruimen in stukjes
100 ml rijstemelk (eventueel met kokos)
100 ml water
1 anijsster (of ¼ theelepel anijspoeder)
2 kardemonpeulen (of ¼ theelepel kardemonpoeder)
¼ theelepel kurkuma
1 snufje vanillepoeder (verkrijgbaar in de natuurwinkel) of een stukje vanillestokje (schraap de vanille met een scherp mes uit het stokje en kook ook het stokje mee)

Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Kook op een zacht vuur ca. 5 minuten en roer regelmatig even om. Laat de pap nog een paar minuten van het vuur af staan.
Doe de pap in een kom en bestrooi eventueel met wat kokosrasp of gedroogde stukjes kokos voor een lekkere bite. Eventueel extra zoeten met een beetje ahornsiroop.

Leave a Comment