Paplicious – BJ Inspiratie

Na een lange ‘pappauze’ op de blog heeft mijn man me afgelopen weekend weer helemaal geïnspireerd met een heerlijk havermoutpapje met kokos en rauwe cacaobonen. Van het maken zelf wordt ik elke keer weer blij. Dus het bereiden is voor mij eigenlijk net zo belangrijk als het eten. Ik ga gewoon in de keuken staan, doe de havermout in de pan en kijk dan waar ik op dat moment zin in heb qua kruiden, fruit en andere snuisterijen. Ik heb dan ook een speciaal mandje met allerlei basisingrediënten. Kruiden zoals kaneel, kurkuma, kruidnagels, kardemon, anijs, gember, etc. Maar ook kokosrasp, amandel splinters, rozijnen en rauwe cacaobonen. Vandaag begon ik met een paar van de ingrediënten die Bart-Jan heeft gebruikt: kokos en rauwe cacaobonen. En de rest volgde als vanzelf.
Hier is het resultaat.

1 deel havermout (ik neem 30 gram per persoon)
1 deel rijstemelk (ca. 200 ml)
1 deel water (ca. 200 ml)
Een handvol bosbessen (mag ook diepvries zijn)
Een snufje kurkuma
2 kardemon peulen
Een snufje vanillepoeder
1/2 theelepel cocoa nibs (verkrijgbaar in de natuurwinkel)
1 dadel fijngesnipperd
kokosrasp ter garnering

Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Kook op een zacht vuur ca. 5 minuten en roer regelmatig even om. Laat de pap nog een paar minuten van het vuur af staan.

Heb jij nog een favoriete paprecept dat je wilt delen?

 

Leave a Comment