Paplicious – BJ Special

Gisteren kreeg ik een heerlijk papje voorgeschoteld door mijn man, Bart-Jan. Deze was zo verrukkelijk dat ik direct geïnspireerd was om eindelijk weer een ‘papblog’ te schrijven. De cocos en de cocoa nibs geven een heerlijke bite aan de pap. Cocoa nibs zijn ook nog eens een goede leverancier van anti oxidanten.

Hier is het recept en het is dus ook met BJ’s instructies voor de  hoeveelheden.

1 deel havermout (ik neem 30 gram per persoon)
2 delen rijstemelk (ca. 200 ml)
1 theelepel geraspte kokos per persoon
een beetje kaneel- en gemberpoeder
een halve theelepel cocoa nibs (verkrijgbaar in de natuurwinkel)
½ appel in kleine partjes per persoon

Doe alle ingrediënten, behalve de appel, in een pan en breng aan de kook. Kook op een zacht vuur ca. 5 minuten en roer regelmatig even om. Doe de appel halverwege bij. Laat de pap nog een paar minuten van het vuur af staan.
Voor de zoetekouwen eventueel extra zoeten met een beetje ahornsiroop.

Leave a Comment